Комисия за защита на личните данни

Какво защитава комисията за защита на личните данни?

Срещата с нейния сайт дава ясен отговор. Първата изненада е, че не можете да ползвате друг браузър освен IE

kom_lich_danni1Обещанието, че това е временно е вероятно от времето на създаване на сайта. След преодоляване на първоначалния шок от такава нагла дискриминация по браузър следва още по-голяма изненада при опит да се влезе в системата:

kom_lich_danni2При опит да да обясните на съответните чиновници, че имат проблем следва дежурното, че проблемът бил във вашия телевизор и те са си наред. След дълги препирни и прехвърляне към малко „по-компетентна“ представителка на държавната администрация ви се обяснява, че е наложително използването на ИЕ по-стара версия или да се направят допълнителни настройки на ИЕ.

‘Допълнителните настройки“ са всъщност сваляне на нивото на сигурност на браузъра ви.  И това цялото упражнение само защото администраторите на сайта не искат да си размърдат добре платените задници и да си оправят сертификатите.

Та. след като не могат да защитят собствения си сайт, какво точно ще защити комисията за защита на личните данни?

Реклами

,

 1. #1 by Svetlana N. Bakalova on 13, септември, 2015 - 7:30 pm

  Евентуално заплатите. 🙂

 2. #2 by Luboslav on 14, септември, 2015 - 9:10 am

  Защо мислиш, че причината за тази грешка е, че не могат да защитят сайта си, а не точно от съображения за сигурност? Много е интерсно, когато лаици се опитват да дават професионални мнения. Ти не сваляш нивото на сигурност, а приемаш техния SSL сертификат като изключение, т.к. сертификатът им не е trusted, което не означава, че не е сигурен. Определено има какво да се направи за сигурността на Държавна администрация, но в случая дължиш извинение. И за информация – не съм държавен служител.

  • #3 by starlightbg on 14, септември, 2015 - 9:45 am

   Luboslav, защо мислиш че съм лаик?
   Ако прочетеш внимателно какво пише на втората картинка, ще видиш, че не става дума за приемане на сертификата, а за използване на несигурен (компрометиран) метод на комуникация сървър-клиент. По тази причина новите браузъри не ти позволяват да го използваш. Насилствено караш браузъра да използва слаб алгоритъм на криптиране. На това не му ли викаш сваляне на сигурността?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: